Motoren tuning wordt veel toegepast in de autosport. Menig motor in de autocross, rallysport, ovalracing en rallycross zijn bij ons op de werkbank geweest. Het optimaliseren van de motor voor het verbeteren van de prestaties is bij ons dan ook dagelijks werk.

Mede dankzij het tuningwerk van Meulman Motoren zijn er de nodige successen behaald in de wereld van autocross en ovalracing. De eerste keer dat iemand kampioen werd met een door ons geprepareerd motorblok was in 2008. Jan Luth schreef toen in Polderputten het kampioenschap Ovalracing in de Sportklasse op zijn naam. Datzelfde deed hij opnieuw in 2009 en 2010.

Recentelijk werd de Duitse Ansgar Töben met een door Meulman getuned Toyota-blok in 2014 kampioen in de autocross in zijn klasse. De met Blacktop cilinderkop uitgeruste 1,8-liter 20-klepper schopte het zonder turbo tot 190 pk en 220 Nm.

Eveneens in 2014 werd Team RTS Holland kampioen met hun door Meulman Motoren aangepakte 2-liter 16V VW-motor. Na tuning kwam het motorblok op de testbank tot een solide 220 pk en 245 Nm.

Meer diensten

Revisie-onderdelen

Meulman Motoren is leverancier van revisie-onderdelen van een aantal gerenommeerde producenten.

Motorrevisie

Meulman Motoren is al vanaf 1990 specialist op het gebied van revisie van automotoren. U kunt bij ons terecht voor revisie van uw motor inclusief voordelige levering van alle onderdelen.

 

Maak een afspraak